برخورد درست والدین با نوجوانان:گفتار توان گستر 09121623463
ارتباط درست با نوجوانان امروزی …
در روزگار کنونی کمتر خانوادهای را میتوان یافت که نوجوان داشته باشد و از درگیری با او شکوه نکند و شاید هم نتوان معلم یا استادی یافت که از بی دقتی، سهل انگاری و .. نوجوانان در تحصیل و حتی زندگی، گله مند نباشد.
با یک تحقیق کوتاه روان شناسی، روشن میشود که انسانها، در این وهله از زندگی (نوجوانی)، نیازهای خاصی دارند که شاید همین نیازهای ویژه (خاص) و یا تغییر و تحولات نوجوانی است که آنها را به این طرف (سمت) سوق داده و سبب میشود که بزرگترها تصور کنند فرزندشان بسیار دردسر ساز و جسور شده و جلوی آنها میایستد.
چنانچه فرزند نوجوان داشته باشید و یا دست کم شغل و کارتان به شکلی باشد که با این رده سنی در تماس باشید، میدانید که وارد صحبت شدن با تازه جوانان یک چالش بزرگ برای پدر و مادر و بزرگ ترهای آنان است.
آنان به طور هوشمندانهای میتوانند از نصحیت کردن و توصیههای انضباطی شما سرباز زنند و یا موضوع بحث را تعویض کرده و یا حتی بحث را خاتمه دهند.
این یادداشت به شما خواهد آموخت که چگونه با نوجوانی که در شرایط ناپسند قرار دارد، رابطه برقرار کنیم:
🌸1- با تازه جوانان زمانی وارد گفتگو شوید که آنها آمادگی واجب و ضروری را دارند.
زمانیکه نوجوان شما یک دردسر بزرگ را شکل گیری میکند، احتمالاً برای سرپوش گذاشتن و یا توجیه رفتار خود آغاز به پرحرفی و سردادن سخنرانی میکند در این لحظه ضروری است به فرزندتان بیان کنید “لازم است در این زمینه با هم صحبت کنیم” این اقدام سبب ساکت شدن فرزندتان و پیشگیری از صحبت و توجیه بیشتر میشود .
ضمنا شما از این طریق میتوانید یک رابطه اثربخش با نوجوانتان برقرار کنید تا هم به مسئله پیش آمده رسیدگی شود و هم مانع از رنجش نوجوانتان خواهید شد.
همچنین شرایطی را مهیا آورید که نوجوانتان به این جمع بندی برسد که منظور شما صحبت کردن در این زمینه خاص و رفع مشکل است و قصد آن را ندارید که او را متهم یا بازخواست کنید.
🌸 2) در مقابل خواستههای اشتباه نوجوانتان پایداری کنید.
درست است که ما کودکان خود را بسیار دوست داریم و بهترینها را برای آنها میخواهم اما با اینحال ضروری است که در بعضی موقعیتها با خواستههای ناپسند و یا افراطی آنها مخالفت کنیم. البته بایستی گفت نوجوانان در مقابل مخالفت پدر و مادر خود پایداری انجام میدهند چرا که احساس میکنند با این کار، استقلال آنها حفظ میشود.
ولی دقت داشته باشید که چنانچه مکالمات و رابطه شما با فرزندتان با لیستی از بایدها و نبایدها شروع نگردد، آنها اندکی بیشتر به صحبتهای شما گوش میدهند.
behtarin-entekhab-karaj-siavashataee.ir
pooyesh-dar-goftardarmani-karaj.ir
pooyesh-dar-kardarmani-karaj.ir